Darázsfészek II
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 2 dkg élesztő
- 2 és 0.5 dl tej
- 4 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 kiskanál só
- 40 dkg liszt
- 15 dkg margarin
töltelék
- 10 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
felvágásra
- 5 dkg margarin
tetejére
- 1 evőkanál cukor
- 0.5 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
A vajat kivesszük a hűtőből, hogy megpuhuljon. Az élesztőt kevés tejben és egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva keleszteni hagyjuk. Fél óra múlva újra átgyúrjuk, majd hagyjuk még fél órán keresztül letakarva a masszát. A vajat, a cukrot meg a darált diót összekeverjük. A tésztát alufóliára 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és legyen téglalap alakú. Rákenjük a diótölteléket, és felcsavarjuk. A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát felvágjuk 10 egyforma szeletre. Kivajazunk egy nagyobb tortaformát, és a szeleteket egymás mellé állítgatjuk benne. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és még negyed órán keresztül pihentetjük. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. Kb. negyed órán keresztül sütjük a sütőben, majd a cukros tejjel meglocsoljuk, majd újra visszatoljuk, és további 25-30 percen keresztül sütjük. Miután kivesszük a sütőből, a vaníliás cukorral meghintjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.